یکی از دوستان خیلی خوب لینک یک مقاله انگلیسی در ارتباط با مصرف ترياك و مرگ و مير ناشي از آنرا ارسال نموده اند که مطالعه آنرا من نیز به کاربران گرامی پیشنهاد میکنم. مقاله Opium use and mortality in Golestan Cohort Study: prospective cohort study of 50 000 adults in Iran حاصل كار تحقيقاتي مشترك مركز تحقيقات گوارش دانشگاه و محققيني از دانشگاه علوم پزشكي گلستان، مركز ملي تحقيقات آمريكا، WHO و كمبريج كه بر روي پنجاه هزار بالغ ايراني انجام شده و به مصرف ترياك و اثر آن و مرگ زودرس اشاره دارد در مجله BMJ چاپ شد.
به گزارش مركز تحقيقات گوارش و كبد بر اساس پژوهش گسترده اي نتيجه آن كه در يكي از مهمترين مجلات معتبر پزشكي انگلستان (BMJ) در ماه آوريل 2012به چاپ رسيد مصرف طولاني مدت ترياك حتي به ميزان كم موجب مرگ و ناتواني زودرس بعلت بيماريهاي قلبي و عروقي، سرطان ها، نارسائي ريوي، كليوي و كبد و كاهش قابل توجه طول عمر مي گردد.
اين مطالعه كه در يك جمعيت 50 هزار نفري در شمال شرق ايران (كوهورت استان گلستان) توسط مركز تحقيقات بيماريهاي گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران با همكاري دانشگاه علوم پزشكي گلستان و محققين ديگر از مركز ملي تحقيقات آمريكا، سازمان بهداشت جهاني و دانشگاه كمبريج انگلستان در نوع خود براي اولين بار در جهان به انجام رسيده است. در اين پژوهش جمعيت 000/50 نفري در شرق استان گلستان كه 17 درصد آنها مصرف مستمر ترياك داشته اند به مدت 6 سال به صورت دقيق مورد پيگيري قرار گرفته و با دقت كامل نشان داده است كه مصرف ترياك به تنهايي (بدون در نظر گرفتن اثرات مصرف همزمان سيگار و ساير عوامل ريسك) شانس مرگ و مير را در مقايسه با افرادي كه ترياك مصرف نمي كنند دو برابر مي نمايد و اين افزايش خطر مرگ و مير در خانم هاي معتاد تا 150 درصد است.
مطالعه كوهورت استان گلستان بزرگترين مطالعه آينده نگر و طولاني مدت است كه براي اولين بار در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا با هدف پاسخ دادن علمي به سوالات مطرح در بخش سلامت و بخصوص در رابطه با پيشگيري از بيماريهاي مزمن و ارتقاء سلامت سالمندان در كشور طي 7 سال گذشته توسط مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران و دانشگاه علوم پزشكي گلستان در حال اجراست. با توجه به اين واقعيت كه ايران بدليل موقعيت جغرافيايي و همسايگي با كشور افغانستان كه توليد كننده عمده ترياك در جهان است به محل ترانزيت اين ماده افيوني تبديل شده و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني بيشترين تعداد معتادان به ترياك را در سطح جهان دارد. لازم است كليه هموطنان عزيز از اين موضوع مهم اطلاع داشته باشند كه مصرف ترياك به هر ميزان هيچ اثر مثبتي براي هيچكدام از بيماريهاي مزمن بخصوص ديابت، بيماريهاي قلبي و عروقي نداشته و فقط باعث بيماري و ناتواني بيشتر و كاهش طول عمر مي گردد.
نظر یادتون نره
نظرات شما عزیزان:
برچسبها:
نوشته شده در یک شنبه 1 بهمن 1391برچسب:, ساعت 19:12 نویسنده مصطفی اسلمی